Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


      Συναδέλφισσες,-φοι, ο Συνδυασμός «Αδέσμευτη Ένωση Συνταξιούχων ΕΥΔΑΠ» ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους,-σες, που συμμετείχαν στην Γενική Συνέλευση καθώς και στις εκλογές του Συλλόγου στις 22 & 23 Μαρτίου, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα και παρ΄όλες τις δύσκολες καιρικές συνθήκες προσήλθαν και ψήφισαν μαζικά. Μετά τις εκλογές ο πλειοψηφών σύμβουλος συνάδελφος ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ κάλεσε στις 31-3-2022 και ώρα 09:30 όλα τα νεοεκλεγόντα μέλη για την διαδικασία της συγκρότησης σε σώμα του νέου Δ.Σ.
     Από την διαδικασία προέκυψε ομόφωνα το εξής Δ.Σ. :
         Πρόεδρος  Μπάκας Γεώργιος
         Αντιπρόεδρος  Δικόνιμος Δημήτριος
         Γεν. Γραμματέας  Θεοχάρης Αθανάσιος
         Αν. Γεν. Γραμματέας  Φανουργάκη Δέσποινα
         Οικ. Γραμματέας  Κουλουριώτης Κωνσταντίνος
         Αν. Οικ. Γραμματέας  Καρούμπας Γεώργιος
         Γραμμ. Οργανωτικού & Δημ. Σχέσεων  Καρυστιανός Γεώργιος
         Μέλη  Μπογιατζής Μιχαήλ
                     Μανδηλαράς Ανδρέας
                     Καρανίκας Νικόλαος
                     Γρίλλιας Παναγιώτης

      Μετά την σύνθεση του νέου Δ.Σ. συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τα μέλη του συλλόγου όπως ακρίβεια τροφίμων, καυσίμων, ρεύματος κλπ, οι οποίες πλέον έχουν γίνει αβάσταχτες για μεγάλη μερίδα συνταξιούχων. Οι περικοπές και η ακρίβεια γονάτισαν τους συνταξιούχους. Αυτές τις παρεμβάσεις που έκανε η Κυβέρνηση είναι δυστυχώς λίγες για να ανακόψουν αυτή την κατάσταση και μαζί με τον πόλεμο της Ουκρανίας κάνουν την κατάσταση ακόμη χειρότερη.
      Όπως γνωρίζετε συνάδελφοι μετά την απόφαση του ΣΤΕ η ΕΥΔΑΠ επανέρχεται υπό τον έλεγχο του Δημοσίου με αποτέλεσμα να χρειάζεται νέο κανονισμό λειτουργίας και άλλες διαδικασίες οι οποίες πρέπει να τακτοποιηθούν έτσι ώστε να λειτουργεί με το νέο καθεστώς (ορισμός νέας Διοίκησης).
      Αυτό έχει ως αποτέλεσμα για όποιες εκκρεμότητες έχουμε με την ΕΥΔΑΠ να περιμένουμε μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών που αναφέρουμε παραπάνω για να ξεκινήσουμε πάλι επαφές έτσι ώστε να δοθούν λύσεις στα θέματά μας, που είναι το εφάπαξ παλαιών συνταξιούχων και το επίδομα εργοδηγών κλπ.
      Τα δικαστήρια για τις περικοπές 2013-2015 γίνονται κανονικά και μάλιστα έχουμε και δύο αποφάσεις από το δικαστήριο της Χαλκίδας και του Πειραιά που δικαιώνει τους συναδέλφους. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι και οι υπόλοιπες αποφάσεις θα είναι θετικές.
   
Συναδέλφισσες,-οι, όπως διαπιστώσαμε σε συνεργασία με το νομικό Σύμβουλο του Συλλόγου, μετά τον νέο επανυπολογισμό με βάση το Νόμο Βρούτση  φαίνεται πως σε ορισμένες περιπτώσεις εξακολουθούν να υπάρχουν αδικίες σε βάρος  συναδέλφων  που αφορούν π.χ.  σε μη προσαύξηση του ποσού της σύνταξης, για όσους συναδέλφους πλήρωναν αυξημένο ασφάλιστρο (ΒΑΕ), μη ορθό επανυπολογισμό της επικουρικής σύνταξης  καθώς και διαφορά παλαιών και νέων συνταξιούχων, προ νόμου Κατρούγκαλου (παλαιοί) και μετά του νόμου Κατρούγκαλου (νέοι). Η διαφορά κυμαίνεται περίπου στο 25%. Προκειμένου να διερευνηθούν και εξακριβωθούν ανά περίπτωση τα ενδεχόμενα σφάλματα, οι συνάδελφοι που συνταξιοδοτήθηκαν πριν τον Μάιο του 2016 πρέπει να συγκεντρώσουν τα εξής δικαιολογητικά:
1. Απόφαση συνταξιοδότησης του ΙΚΑ.
2. Απόφαση συνταξιοδότησης του ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ.
3. Ενημερωτικά (εκκαθαριστικά) σημειώματα ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ των μηνών ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022 ΚΑΙ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022. 
4. ΑΦΜ
5. Διεύθυνση κατοικίας και τηλέφωνο επικοινωνίας.
Τα παραπάνω δικαιολογητικά πρέπει να κατατεθούν στο δικηγορικό γραφείο του κου Αρβανίτη, που εδρεύει στην οδό Αγ. Κων/νου 2, Ομόνοια, 8ος όροφος, τηλέφωνα 210-52.40.400 και 210-52.41.736.

Τα ενημερωτικά σημειώματα εκδίδονται μέσω του efka.gov.gr με τους κωδικούς του taxisnet ή από τον λογιστή σας.

   Ο Σύλλογος λειτουργεί καθημερινά 9-1 Δευτέρα με Παρασκευή, πλην αργιών και απεργιών των ΜΜΜ.

      Τελειώνοντας συνάδελφοι σας ευχαριστούμε και πάλι για την στήριξη και εμπιστοσύνη στο νέο Δ.Σ. και

Ευχόμαστε σε όλους ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ  ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ   ΜΕ ΥΓΕΙΑ
ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ
  


  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
                 Ο Πρόεδρος                                        Ο Γεν. Γραμματέας

                 Γ. Μπάκας                                           Αθ. Θεοχάρης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.