Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Αθήνα, Δεκέμβριος 2022


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Συναδέλφισσες,-οι,
Το Δ.Σ. του Συλλόγου εύχεται σε όλους τους συναδέλφους συνταξιούχους
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2023 !
Υγεία σε εσάς και τις οικογένειές σας και ότι ποθεί ο καθένας να πραγματοποιηθεί.
Συναδέλφισσες,-οι, ζούμε μια δύσκολη κατάσταση η οποία δεν μπορεί να προβλέψει κανένας που θα καταλήξει. Η ακρίβεια έχει γίνει βραχνάς σε όλους και ιδιαίτερα στους συνταξιούχους που έχουν υποστεί τα τελευταία 13 χρόνια, υπέρογκες περικοπές στις συντάξεις και μας έχουν κάνει το βίο αβίωτο, φως – νερό – τηλέφωνο – πετρέλαιο θέρμανσης – αέριο – καύσιμα – είδη πρώτης ανάγκης – τρόφιμα κ.α.. Καθημερινά δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει, η ακρίβεια λένε ότι είναι παγκόσμια λόγω πολέμου, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μην επιβιώνει ο λαός και ειδικά οι συνταξιούχοι οι οποίοι στήριζαν και στηρίζουν την εθνική οικονομία με τις περικοπές των συντάξεων όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων.
      Θα δοθούν αυξήσεις από 1η Ιανουαρίου του 2023 καλοδεχούμενες. Όμως αντιστοιχούν στο ποσοστό της ακρίβειας; Όχι!!! υπολείπονται κατά πολύ!!! Υπάρχουν πάρα πολλοί συνάδελφοι που με την προσωπική διαφορά δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ αύξηση. Τι γίνεται με αυτούς; τι κάνει το κράτος; αυτοί δεν πλήττονται από την ακρίβεια; Πάλι μας οδηγούν στα δικαστήρια για να βρούμε το δίκιο μας αντί να καταργήσουν το Νόμο Κατρούγκαλου όπως είχαν υποσχεθεί για να πάψουν να υφίστανται αυτές τις ανισότητες οι συνταξιούχοι!!!
Συναδέλφισσες,-οι, σας ενημερώνουμε για την εξέλιξη των δικαστικών διεκδικήσεων.

ΘΕΜΑ 1ο: Διοικητικά δικαστήρια για αναδρομικά 2013 – 2015. Με βάση των αποφάσεων του ΣΤΕ έχουν γίνει πολλά δικαστήρια και όσες αποφάσεις έχουν βγει είναι θετικές. Αναμένουμε την υλοποίηση των αποφάσεων από το ΕΦΚΑ για να καταβληθούν τα χρήματα.

ΘΕΜΑ 2ο: Απόφαση ΣΤΕ για επικουρικές, δώρα, άδειες. 
Για επικουρικές θετική για το 11μηνο. Για δώρα και άδειες χρειάζονται κάποιες διευκρινήσεις από το ΣΤΕ – και αυτή θετική πληρωμή έστω και για το 11μηνο, δεν έχει αποφασιστεί ακόμη από τον ΕΦΚΑ αν θα δοθούν σε όλους ή μόνο για αυτούς που έχουν κάνει αγωγή.
Εμείς θα συνεχίσουμε και στα διοικητικά δικαστήρια για να δοθούν όλα τα αναδρομικά και όχι μόνο το 11μηνο, όσοι βέβαια έχουμε προσφύγει.

 ΘΕΜΑ 3ο: Δικαστήριο για λάθος επανυπολογισμό συντάξεων από τον νόμο Κατρούγκαλου. 
1) ΒΑΕ που δεν έχουν ληφθεί υπόψιν στον επανυπολογισμό. 
2) και διάφορες άλλες περιπτώσεις όπως επαυξημένο ασφάλιστρο, κλπ.
Συνεχίζεται η προσκόμιση δικαιολογητικών στον δικηγόρο και μέχρι τέλους του έτους. Περιμένουμε να δούμε την απόφαση για τις αυξήσεις και μετά θα κοινοποιήσει ο δικηγόρος τα εξώδικα στον ΕΦΚΑ άμεσα. Όσοι συνάδελφοι έχουν εκκρεμότητες με την υπόθεση αυτή να τις τακτοποιήσουν άμεσα διότι δεν θα μπορέσει ο δικηγόρος να κοινοποιήσει τα εξώδικά τους.
Όσοι συνάδελφοι θέλουν να πληροφορούνται για τις προαναφερόμενες διαδικασίες να επικοινωνούν με τον δικηγόρο στα τηλέφωνα 210-52.40.400 & 210-52.41.736, για οποιεσδήποτε πληροφορίες και διευκρινήσεις.

ΘΕΜΑ 4ο: Εφάπαξ παλαιών συνταξιούχων. Έχουμε ζητήσει ραντεβού με τον Δ/ντα για να μιλήσουμε για πολλοστή φορά μήπως βρούμε λύση και αποφύγουμε την δικαστική διαδικασία η οποία έχει ήδη ξεκινήσει και είναι χρονοβόρα.

ΘΕΜΑ 5ο: Τεχνικό επίδομα εργοδηγών. Η ΕΥΔΑΠ έκανε επαναπροσδιορισμό της δίκης και δικάζεται αρχές Φεβρουαρίου του 2023.

ΘΕΜΑ 6ο: Θεώρηση Βιβλιαρίων. Δεν έχει βγει ακόμη εγκύκλιος αλλά πιστεύουμε πως θα ισχύσει ότι και πέρσι. Ότι μάθουμε θα σας ενημερώσουμε.

Συναδέλφισσες,-οι, τελειώνοντας θα ήθελα να επανέλθω στο θέμα της τακτοποίησης των όποιων εκκρεμοτήτων υπάρχουν με τον δικηγόρο έτσι ώστε οι διαδικασίες να προχωράνε με πιο γρήγορους ρυθμούς και να έχουμε και γρηγορότερα αποτελέσματα. Επικοινωνήστε με το γραφείο του δικηγόρου στα προαναφερόμενα τηλέφωνα.
Ο σύλλογος λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή 9-1, πλην αργιών και απεργιών των ΜΜΜ.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
 ΚΑΙ 
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2023.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                            Ο Γεν. Γραμματέας

Γ. Μπάκας                                              Αθ. Θεοχάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.