Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
   Το Δ.Σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΥΔΑΠ, σας εύχεται ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ με υγεία σε σας και τις οικογένειές σας.
   Το Δ.Σ. αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια εκδρομή για το φθινόπωρο.
 όπου θα γίνει στην Δυτική Μακεδονία (Βέροια - Νάουσα - Έδεσσα - λουτρά Ποζάρ -  Καιμακτσαλάν – Άγιος Αθανάσιος - Φλώρινα - Πρέσπας - Καστοριά – Αθηνά) στις 21-25/10/2019.
   Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συμμετέχουν να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο για περαιτέρω λεπτομέρειες.






ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 Î ÎµÏÎ¹Î³ÏÎ±Ï†Î®: cid:image001.png@01D45001.F74E4C00


ΒΕΡΟΙΑ - ΝΑΟΥΣΑ - ΕΔΕΣΣΑ - ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ -  ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ - ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΦΛΩΡΙΝΑ - ΠΡΕΣΠΕΣ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΑΘΗΝΑ    5 Ήμερη οδική  εκδρομή 
   HOTEL FILOXENIA  3***  http://www.filoxeniahotel.com.gr/
  
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΡΟΜΗΣ 5 Ήμερη οδική
21 -25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
1η μέρα : ΑΘΗΝΑ –ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ –ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ –ΛΟΥΤΡΑΚΙ Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στα γραφεία του συλλόγου μας και αναχώρηση για τον φθινοπωρινό μας προορισμό με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και καφέ !
Άφιξη στις 13:30 μμ περίπου στο όμορφο χωριό Άγιος Αθανάσιος όπου βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα σύνορα Ελλάδας –Σκοπίων !!!Ένα ορεινό χωριό του νομού Πέλλας όπου είναι χτισμένο στις πλαγιές του όρου Καιμακτσαλαν
. Η ύπαρξη του χιονοδρομικού κέντρου μας δίνει τη δυνατότητα σε όσους θέλουν να επισκεφτούν τη πίστα και να απολαύσουν παιχνίδια με το χιόνι ενώ σε κάποιους άλλους να απολαύσουν ένα ζεστό ρόφημα σε κάποιο από τα σαλέ ή ακόμα και να περιπλανηθούν μόνοι στο πέτρινο αυτό χωριό !! Αργά το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο μας ...Δείπνο –διανυκτέρευση.

2η μέρα : ΛΟΥΤΡΑΚΙ–ΒΕΡΟΙΑ-ΝΑΟΥΣΑ –ΕΔΕΣΣΑ Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για μια άλλη όμορφη πόλη της Μακεδονίας τη Βέροια ..χτισμένη στους πρόποδες του Βερμίου και γνωστή για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική στις παλιές γειτονιές και τις πολυάριθμες βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες της .
Το σημείο κατατεθέν της πόλης είναι η πλατεία Ωρολογίου και τα γραφικά σοκάκια της Κυριώτισσας με τις λιθόκτιστες εκκλησίες και τα λιθόστρωτα σοκάκια της «ταξιδεύει» τους επισκέπτες της σε άλλη εποχή.
.Στον κεντρικό εμπορικό πεζόδρομο θα βρείτε εμπορικά καταστήματα και καφέ οπού μπορείς να χαλαρώσεις και να περάσεις λίγες ώρες ξεγνοιασιάς , να δοκιμάσετε το τοπικό παραδοσιακό γλυκό ‘ ραβανί ‘ και ‘’ σιροπιαστούς λουκουμάδες ‘’ ή ακόμα ανακαλύπτοντας την πόλη περπατώντας την ..!!!

Για τους φιλόμουσους τώρα, στο βυζαντινό μουσείο της πόλης θα γνωρίζετε τη Βέροια κατά τη Βυζαντινή εποχή με κάθε λεπτομέρεια, ενώ στο πρόσφατα ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο θα κάνετε μια πλούσια αναδρομή στο μεγάλο παρελθόν της, από την παλαιολιθική εποχή ως και την περίοδο της Τουρκοκρατίας..
Ανεβαίνουμε λίγο πιο βόρεια για να κάνουμε μια στάση σε μια από τις ‘’καλλονές’’ της ...... τη Νάουσα!!!
Στην αγκαλιά του Βερμίου η Νάουσα δεσπόζει πάνω από τον κάμπο της Ημαθίας με την ατμόσφαιρα και τη φυσική της ομορφιά να σας παρασέρνουν σε κάθε γωνιά της. Ας την περπατήσουμε λοιπόν ανακαλύπτοντας τα πιο όμορφα σημεία της .

Όπως είναι γνωστό, ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε μια πόλη είναι να την περπατήσετε. Περπατώντας στη Νάουσα θα βρείτε ελάχιστα διώροφα παραδοσιακά κτίρια μακεδονικού ρυθμού, κατασκευασμένα από πωρόλιθους, πλιθιά και ξύλα, σε διάφορες συνοικίες της πόλης. Μικρές, λαϊκές κατοικίες θα βρείτε στα Αλώνια, ενώ γενικά στην πόλη θα δείτε βιομηχανικά κτίρια που λειτουργούσαν κάποτε κυρίως ως κλωστοϋφαντουργεία. Αν σας αρέσουν οι εκκλησίες, στη Νάουσα δε θα βρείτε παλιές, καθώς κάηκαν όλες το 1822 στο ολοκαύτωμα της πόλης. Ο μόνος ναός που διασώθηκε είναι ο μικρός Ναός του Προδρόμου.
Τελευταία άφησα την Έδεσσα όπου απέχει μόλις 22 χιλιόμετρα από τη Νάουσα και είναι ιδανικό το τοπίο για μια ολοήμερη εκδρομή και να βγάλεις αναμνηστικές φωτογραφίες ανάμεσα στους ερμητικούς καταρράκτες αλλά και να απολαύσεις μια ζέστη σοκολάτα σε τοπικά καφέ !!
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα , δείπνο – διανυκτέρευση !
3η μέρα : ΛΟΥΤΡΑΚΙ –ΦΛΩΡΙΝΑ –ΠΡΕΣΠΕΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την όμορφη Φλώρινα . Η πόλη της Φλώρινας βρίσκεται σε υψόμετρο 687 μέτρων μια μικρή πόλη της βόρεια Ελλάδος, με σημαντική ιστορία και ενδιαφέροντα έθιμα. Χτισμένη στην
κυριολεξία μέσα στα βουνά, η επαφή με την φύση είναι όσο πιο άμεση θα μπορούσε να είναι .
Πρέσπες : Οι λίμνες Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα θεωρούνται εδώ και χρόνια υδροβιότοπος διεθνούς ενδιαφέροντος, ενώ συναντάται και το σπάνιο είδος Αργυροπελεκάνου. Ελεύθερος χρόνος , επιστροφή στο ξενοδοχείο μας , δείπνο –διανυκτέρευση .
4η μέρα : ΛΟΥΤΡΑΚΙ –ΚΑΣΤΟΡΙΑ Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την όμορφη Καστοριά που θεωρείτε μια από τις γραφικότερες ελληνικές πόλεις ή αλλιώς ....
’ο παράδεισος του φωτογράφου ...’’

Η Καστοριά είναι χτισμένη αμφιθεατρικά,σε υψόμετρο 620 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, ανάμεσα στα
βουνά Βίτσι και Γράμμο και αποτελεί πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, στο δυτικό άκρο της Δυτικής
Μακεδονίας. Όπου και αν κατευθυνθείτε στην Καστοριά, θα βρεθείτε μπροστά στη λίμνη! Λες και είναι φτιαγμένη επίτηδες για να «μαγεύει» τους επισκέπτες της με τα γαλήνια νερά της Ορεστιάδας...
Η έκτασή της είναι περίπου 28 τετραγωνικά χιλιόμετρα και το μέγιστο βάθος της περίπου 9,5 μέτρα. Είναι υγρότοπος μεγάλης σημασίας για τα υδρόβια, αλλά και για άλλα πουλιά και χρησιμεύει ως περιοχή αναπαραγωγής, διατροφής και διαχείμασης.
Στην Καστοριά επίσης θα βρείτε ιδιαίτερα διαδεδομένο το εμπόριο και την κατασκευή δερμάτινων ενδυμάτων και γούνες , καθώς επίσης και καλλιέργεια οσπρίων ..
Θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε παρασκευαστήρια και να κάνουμε τις αγορές μας επί τόπου τόσο σε δερμάτινα ήδη όσο και σε όσπρια !!
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας , ξεκούραση και σήμερα έχουμε επιλέξει μια αποχαιρετιστήρια βραδιά ειδικά για εσάς όπου με τη συνοδεία ορχήστρας θα απολαύσετε το δείπνο σας με μουσική και χορό !! Δείπνο-διανυκτέρευση !
5η μέρα : ΛΟΥΤΡΑΚΙ- ΑΘΗΝΑ Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και επιστροφή στην Αθηνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό !!
Άφιξη στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ αργά το απόγευμα .
Στην τιμή περιλαμβάνει : 
Μεταφορές με ιδιόκτητα πολυτελή λεωφορεία 
Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο επιλεγμένο ξενοδοχείο μας Filoxenia 3***sup  Loutraki Aridaias 58 400 , Pella
Τέσσερα (4) πρωινά σε μπουφέ 
Τέσσερα (4) δείπνα σερβιριζόμενα
Αρχηγός –συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής μας 
Εκδρομές –περιηγήσεις βάση προγράμματος
Μουσική αποχαιρετιστήρια βραδιά με ορχήστρα    
Ασφάλεια αστικής /επαγγελματικής ευθύνης 
ΦΠΑ 


********* το πρωινό σερβίρεται με τη μορφή μπουφέ και περιλαμβάνει
 τόσο τοπικές όσο και Ευρωπαικές γεύσεις ,  κυρίως όμως δικά τους  χειροποίητα προϊόντα
******** Το γεύμα είναι σερβιριζόμενο και αποτελείται από ατομική σαλάτα τριπλής ποικιλίας ή από διάφορες σαλάτες και ορεκτικά της επιλογής σας, κυρίως πιάτο και επιδόρπιο γλυκό ή φρούτο.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.