Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ
ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΣΦ/ΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΏΝ & ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΠ/ΚΗΣ ΑΣΦ/ΣΗΣ
(ΕΤΑΜ - ΕΤΕΑ)
-------------------●----------------
ΑΘΗΝΑΣ 58 – ΤΚ 105 51, ΑΘΗΝΑ, ΟΜΟΝΟΙΑ  -  ΤΗΛ: 210- 52 35 405   ΦΑΞ: 210-52 37 241
Mail: syl.synt.eydap@gmail.com                                          blog: sylsynteydap.blogspot.gr
-------------------------●-----------------------

         Αριθ. Πρωτ. 1090                                                                              Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2017
   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας,
ΕΥΧΕΤΑΙ
Σε όλους τους Συνάδελφους Συνταξιούχους ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με ότι επιθυμεί ο καθένας
Υγεία σε εσάς και τις οικογένειές σας.

   Το Δ.Σ. του Συλλόγου σας ενημερώνει για τα παρακάτω:
   1) Για άλλη μια χρονιά Συναδέλφισσες Συνάδελφοι, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι πλήρωσαν το μάρμαρο της αδυναμίας των Κυβερνώντων να βάλουν τάξη σε αυτό το κράτος όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Με αποτέλεσμα πάλι εμείς να σηκώσουμε το βάρος με νέους φόρους και περικοπές συντάξεων και επιδομάτων με αποτέλεσμα να μειωθούν δραματικά τα εισοδήματά μας. Πληρώσαμε 13,5 δις ευρώ φόρους, οι οποίοι πληρώθηκαν από τα συνήθη υποζύγια μισθωτούς και συνταξιούχους. Ως πότε συνάδελφοι θα γίνεται αυτό; Πόσο ακόμη θα αντέξουμε; Πολλοί συνάδελφοι αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην! Η υγεία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο! Για ότι και να κάνουμε πρέπει να είμαστε με το χέρι στην τσέπη, η οποία πλέον είναι αδεια! Ως πότε θα μας κοροϊδεύουν; μας πήραν τόσα χρήματα και μας είπαν ότι δήθεν μας τα επέστρεψαν με το κοινωνικό μέρισμα! Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι! Πρέπει Συνάδελφοι να ξεσηκωθούμε! Να σηκωθούμε όλοι από τους καναπέδες μας και να βγούμε στους δρόμους διότι στο τέλος δεν θα υπάρχει μέλλον ούτε για εμάς, ούτε για τα παιδιά μας αλλά ούτε και για τα εγγόνια μας, που μαστίζονται από την ανεργία και την ανασφάλεια. Ας αφήσουμε τις τηλεοράσεις και ας βγούμε στους δρόμους να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, γιατί δεν μας τα χάρισε κανένας. Όπως αγωνιστήκαμε να τα αποκτήσουμε, έτσι πρέπει να αγωνιστούμε για να τα κρατήσουμε.

   2) ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ: Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ  τιμώντας τους συνταξιούχους οργάνωσε την γιορτή στο Ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα με φαγητό και μουσική. Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται να παρευρεθούν παρακαλώ να το δηλώσετε στον Σύλλογο.

   3) ΘΕΩΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ: Θα γίνει κανονικά και φέτος μετά τις Γιορτές. Για ακριβή ημερομηνία και δικαιολογητικά θα ενημερωθείτε μέσω ίντερνετ από το blog του Συλλόγου ή καλώντας στον Σύλλογο.

   4) ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ: Συνάδελφοι, μετά από την επιτυχημένη επίλυση των δύο μεγάλων θεμάτων που απασχολούσαν τον Σύλλογο και δικαίωσαν μεγάλες ομάδες συναδέλφων (περίπου 1800 άτομα) , το καταληκτικό κλιμάκιο 93-97 και περικοπές δώρων και αδειών από εφάπαξ γι αυτούς που


έφυγαν μετά το 2010, συνεχίζουμε χωρίς να επαναπαυόμαστε, και σε άλλες διεκδικήσεις που αφορούν και άλλες ομάδες συναδέλφων, όπως

διαφορές εφάπαξ για παλιούς συναδέλφους που έμειναν έξω την προηγούμενη φορά, τριετίες και φυσικά τις περικοπές των μνημονιακών νόμων. Δικάστηκε στο ΣΤΕ τον Οκτώβριο, η ακύρωση του Νόμου Κατρούγκαλου 4387/2016 για τις περικοπές των επικουρικών συντάξεων. Για τις περικοπές που θα ισχύσουν από 1/1/2019 περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου.
Για όλα αυτά και για πολλά ακόμη που μας αφορούν, θα συζητηθούν στην Γενική Συνέλευση που θα γίνει αργότερα και θα ενημερωθείτε με άλλη ανακοίνωση.

   5) ΕΚΔΡΟΜΗ: Θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο περίπου τέλη Μαΐου. Για το που, το πότε και το πόσες μέρες θα ενημερωθείτε σε άλλη ανακοίνωση.

6) ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Κάναμε μια προσπάθεια να κάνουμε πρόγραμμα ιδιωτικής Ασφάλειας το οποίο τελικά δεν λειτούργησε λόγω μη συγκέντρωσης του απαιτούμενου αριθμού ατόμων. Όποιος συνάδελφος θέλει να κάνει ατομικό συμβόλαιο μπορεί να απευθυνθεί στο ίδιο γραφείο του Κου Παπαχρήστου και με καλύτερους όρους να κάνει το συμβόλαιό του.

   7) ΑΤΖΕΝΤΑ: και φέτος ο  Σύλλογος μέσα στον φάκελο της Ανακοίνωσης έχει μια ατζέντα. δώρο από τον Σύλλογο προς τα μέλη του για την στήριξη και συμπαράστασή σας προς το Δ.Σ, που παρ’ όλες τις δυσκολίες προσπαθούμε να είμαστε παρόντες και να στηρίζουμε όσο μπορούμε τους συναδέλφους –ες, τις δύσκολες μέρες που περνάμε όλοι μας.

  8) ΒLOG ΣΥΛΛΟΓΟΥ: Το blog του Συλλόγου είναι http://sylsynteydap.blogspot.gr/ ή στο Google θα πληκτρολογήσετε Σύλλογος Συνταξιούχων ΕΥΔΑΠ και θα πατήσετε την πρώτη επιλογή. Στο blog μας θα βρείτε τους συμβεβλημένους ιατρούς και κλινικές, όπως επίσης και να εκτυπώνετε τα Ενημερωτικά Σημειώματα Κύριας και Επικουρικής Σύνταξης κάθε μήνα.

9) ΩΡΑΡΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ: Τα γραφεία του Συλλόγου μας λειτουργούν καθημερινά 09:00 – 13:00 πλην αργιών και απεργιών.



Κλείνοντας την Ανακοίνωση σας ευχόμαστε και πάλι Χρόνια Πολλά ευτυχισμένο το νέο έτος 2018 και ο Θεός να δίνει δύναμη και υγεία σε εμάς και τις οικογένειες μας για να αντέξουμε όλα αυτά που γίνονται γύρω μας.



                                         Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                Γ. ΜΠΑΚΑΣ                                                        ΑΘ. ΘΕΟΧΑΡΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.